top of page

Sommarstugecykling

Under semestern har jag haft nöjet att under två repriser tillbringa tid på mina föräldrars sommarstuga. De har ett underbart litet ställe på en ö, där det även finns några fast bosatta och en förbindelsebåt som trafikerar några gånger om dagen. Ön är inte särskilt stor, men ändå tillräckligt stor för att få ihop ungefär en timme på cykel. Det kräver kanske lite att man cyklar samma stigar flera gånger, men vad är nu väl bättre träning än det.

Blåbärsris

Senast jag var ute på stugan, för en vecka sedan ungefär, satte jag på GoPron och försökte filma lite. Det är så vackert och finns flera verkligt fina stigar. Dessutom är de betydligt mindre steniga än här hemma. Tyvärr går det aldrig riktigt att göra naturen rättvisa på bild. Dessutom tycker jag att det är lite tungt att ha kameran på hjälmen, så den här gången använde jag selen. Bilderna blir bättre med kameran på hjälmen, men det är bekvämare att cykla med selen.


Jag cyklade ungefär en timme, inledningsvis längs med pappas löpstigar på södra delen av ön, men försökte mig sedan på att hitta några nya. Hittade en jättefin liten stig, som sakta sluttade ner mot åkern. På åkern tittade fyra vitsvanshjortar på mig, innan de skuttade iväg till skogs. Stigen tog slut vid en gård, så det var bara att vända tillbaka. Samma hjortar hoppade framför mig på stigen och visste inte riktigt vart de skulle ta vägen. Tydligen var de inte vana vid att någon rör sig just där. Jag bestämde att jag nog upprört dem tillräckligt och tog vägen mot norra delen av ön.


Cyklade på den härligt röda grusvägen och förberedde mig på att köra lite backträning. Men mitt i backen hoppade en älgkalv ut framför mig på vägen. Tyvärr hade jag inte kameran på, så jag hann inte få någon bild. Älgen stannade i kanten av vägen en bit in i skogen, avvaktande. Tydligen var mamman någonstans i närheten. Där rök den backträningen. Jag ville inte störa djuren allt för mycket med att cykla upp och ner i backen just där. Valde den andra backen på ön i stället. Körde först en loop med backen ingående, men konstaterade att det gav lite för mycket återhämtning inför nästa varv, så istället blev det fyra gånger upp och ner i backen.

gopro norrstranden

Innan jag vände hemåt cyklade jag ännu ner till Norrstranden, bara för att det är så fint. Att få cykla längs sandstranden en helt vanlig sommartisdag, det är nog härligt det. Efter min egen länk, hängde barnen ännu med på en skogslänk på cykel. Lite lätt rullning passade perfekt som avslut på mina lite trötta ben.bottom of page