top of page

Cyklat mycket med barnen i veckan

Den här veckan har min man varit bortrest några dagar. Det betyder också att min träning inte riktigt går att planera så bra. På måndag var vi dessutom till svärmor och vattnade blommor och trädgårdsland. Vi gjorde en heldagsutfärd av det hela, då det ändå tar en timme att köra dit. Efter färdigt uppdrag samt länsning av farmors jordgubbsland, åt vi lunch, spelade vi minigolf och simmade innan vi återvände hemåt.


Fagerö minigolf

De två följande dagarna blev det isället en hel del cyklande i barnens fart. På tisdag cyklade vi in till Vasa centrum för att kolla in matmarknaden som var i stan, samtidigt som vi var en sväng via mitt jobb för att kolla posten. På hemvägen stannade vi till i båtparken, en riktigt fin lekpark, för att leka av oss lite. När kvällen kom kände jag mig ganska rastlös ändå.


Jag är egentligen ganska dålig på att träna styrka hemma, syrran är mycket bättre, men på kvällen körde jag 20 minuter benstyrka ute på gården. Det var egentligen riktigt skönt och effektivt. Antar att jag borde planera träningspaset bättre, om jag ska försöka träna hemma, annars blir det bara ineffektivt och så slutar jag. Nu hade jag råkat få syn på ett kort upplägg på Instagram, som jag testade. Förvånansvärt snabbt och effektivt. Kände till och med av lite träningsvärk följande dag.


stigcykling med barnen

På onsdagen cyklade jag och barnen en sväng genom skogen på väg till affären. Jag hade råkat hitta cykelskjortor hyfsat billigt åt båda, men dotterns var nog på tok för stor ännu. Kändes ändå inte vettigt att köpa två i samma storlek ifall ingendera skulle använda sin. Sonen var däremot rätt ivrig att få dra på sig sin. Vi cyklade ganska lätta stigar, för att hellre inspirera än ta död på deras intresse. Dottern framförde någon önskan om att få tävla i cykling, men vet inte riktigt hur allvarlig den önskan på riktigt är. Kanske vi hittar något lämpligt lopp i närheten som vi båda kan ställa upp i senare i sommar.


På eftermiddagen blev den sen ännu en vända till Strömsö simstrand, på cykel. Även grannarnas barn hakade på och plötsligt hade jag fyra barn på cykel på väg till stranden. Jag njöt hela vägen. Dom har alla blivit så duktiga på att cykla. Två timmar senare cyklade vi hem igen. Tydligen hade barnen sedan ännu energi över för att spela "Bollen är hemma" i nästan en timme.


cykla från Strömsö

Nu när min man är hemma igen hinner jag med lite egen träning också. Det blev en löplänk i förrgår och en cykeltur till Västervik igår kväll. Försökte mig på att cykla hårt på några Strava-segment också, och det lyckades väl ganska bra. På det långa "Beat The Monkey reverse"-segmentet, tappade jag flytet någonstans halvvägs, och det tog betydligt längre än väntat.


Över lag är skogen väldigt torr nu, torraste vad jag har sett någon gång. Alla de ställen som brukar vara våta, eller åtminstone fuktiga är helt kruttorra. Det gör ju givetvis att det går snabbt att cykla stig nu. Stigbottnarna är hårda och torra. Men jag hade hellre sett att det kommit lite regn, för naturens, bärens och svamparnas skull.

bottom of page