top of page

Äntligen på Måndagslänk

En lokal cykelverkstad här i Vasa brukar på måndag dra en långlänk för alla intresserade. Vi samlas framför cykelaffären klockan 18 och cyklar tillsammans mellan 25-35 kilometer. Det är fritt fram för vem som helst som har en mtb att komma med, farten brukar gå enligt den som är långsammast.

måndagslänk

Förra vintern var jag en trogen deltagare. Hemma visste också alla att på måndagar cyklar mamma med gubbarna. För det har varit mest män, med några få undantag. I vår har barnen haft orientering på måndagar och jag har prioriterat det med dem. Men nu då de är hos farmor och handen är någorlunda i skick, så trampade jag iväg dit.


Vad roligt det var! Så många som jag inte har träffat på länge. Flera som hade deltagit i Tahko i helgen och hade mycket att berätta. Vi hade två helt nya med, så Ari från cykelaffären valde lite lättare stigar och farten var lägre än vanligt. Åtminstone i början. Det är ju fritt fram att vika av när man vill, om man inte kan eller orkar med hela länken. För mig var det riktigt lämpligt att komma tillbaka just idag. Då farten är lägre hinner man prata mera. Vi hann även med några vurpor och lite cykelfix längs vägen.

cykelfix

Skrattade och njöt i nästan två timmar innan jag cyklade hem. Killarna visade också en ny stig som de hade cyklat förra veckan, och som jag inte visste om. Slängde mig i soffan och såg på då Japan kämpade mot Belgien i åttondelsfinalen efter det. En riktigt bra kväll blev det!bottom of page