top of page

Tahko MTB - 60 km natt

Eftersom vi bor så långt ifrån varandra, är det roligt att ibland träffas och göra något annorlunda. Syster D föreslog Natt-Vasan, men eftersom man aldrig vet hurdan vinter det blir med tanke på träningsmöjligheter osv, så funderade vi på alternativ. Dessutom skidar jag skate ytterst sällan, kanske en gång eller två inför någon skidorienteringstävling, men i år blev det inte ens det.


Vi funderade fram och tillbaka och ofta dök Tahko MTB upp i diskussionen. Tahko MTB är Finlands största stigcyklings-evenemang. Ifjol deltog nästan tvåtusen cyklister i allt från 25km till 240 km. För tillfället är strax över 1300 deltagare anmälda.


Vårt äventyr för i år kommer alltså att bli TahkoMTB 60km natt.

TahkoMTB

Vi valde natt framför allt för att slippa trängas med alla andra. Till nattens lopp är i detta skede 107 anmälda, varav endast tio damer. 127 damer dagtid + 10 på natten, av 1300 ungefär. Endast 10 % är damer. Ifjol var det ca 160 damer totalt av 2000 deltagare.


Syster D:

Nu får vi börja fundera på förberedelser, det är trots allt endast mindre än sex veckor kvar till den 30 juni. Det känns som att cyklingen fungerar, inga krämpor har man osv. Men HUR ska man orka trampa i flera timmar, när de flesta långpassen inte blivit särskilt långa?


En lösning, tycker jag, är att vi kommer att försöka cykla tillsammans och göra det mera till ett äventyr än en tävling. Vi kan tävla mot varandra sen i MTBO. Och visst finns det ju tid kvar ännu. Kanske jag bara fortsätter som hittills, men försöker få in 3-4 verkligen längre pass ännu. Något av dem på mtb:n och något på cyclocrossen.


Det kommer att bli en rolig helg, utan familj, bara vi två! Sådant vi definitivt borde göra oftare. Vi hade också planerat cykla tillsammans i Fiskars, under våren eller försommaren, men när vi lägger ihop kalendrarna, så är det fullt ända till Tahko MTB i år. Tja, vi får helt enkelt fundera på nytt sen mot hösten. Hur som helst, det här ska det bli skoj, både med förberedelser och själva resan och förstås loppet som för övrigt kommer att starta kl. 24.00.

bottom of page