top of page

Intervaller som inte riktigt blev av

Vad jag kan längta efter att få cykla ibland! Snöläget här har gjort det rätt hopplöst att försöka cykla i skogen. Jag äger heller ingen landsvägscykel eller ens en cyclocross, så några längre länkar på asfalt brukar det inte bli. För tillfället är dessutom min hardtail ännu utrustad för vinter (dubbdäck och flata pedaler) så det är inget jag drar ut på cykelvägarna med.


Isen ligger tjock i hamnen

Igår efter att jag varit med barnen på orientering plockade jag i alla fall ner min fulldämpade Canyon som jag inte använt sen i höstas och drog ut på en kort länk. Tanken var att lite kolla i vilket skick stigarna är, samt att försöka cykla lite intervaller. Stigarna får nog vänta ännu, i skogen har jag nog ingenting att göra med sommardäck åtminstone.


Isiga sigar fortfarande

Intervallerna blev det lite si som så med. Startade från Västervik hamn, med tanke att köra 4*4min med en minut återhämtning emellan. Det kändes lätt, för lätt, hela vägen. Ser jag på pulsen så här i efterhand, så har den knappt ändrats alls från normal cykling. Nåja, får ta i lite mera nästa gång. Det var i alla fall en väldigt fin kväll, hade jag startat lite tidigare hade jag nästan kunnat ha bara ben. Nu får jag vänta ännu någon vecka innan det blir bara ben, eftersom det lär bli kallare igen framöver.


Västervik hamn

bottom of page