top of page

Syster D

Dags att introducera mig själv. Jag är syster D, 38 årig mamma med cykling som hobby. Eller egentligen kan vi säga att idrott är min hobby. För visst gillar jag en massa olika sporter och har sysslat eller sysslar med också annat än cykling. På vintern blir det förstås skidning, lite styrketräning och gärna joggning. Sen kunde jag ju räkna upp också orientering, simning, paddling, vandring, men det blir ju liksom inte av just nu med småbarn.

Syster D i farten


Men cyklingen har vunnit mitt hjärta. Det började för några år sen, när det plötsligt började finnas herrcyklar av olika de slag i förrådet där hemma. Efter en tid blev jag övertalad att testa, och var såld omedelbart. Dessutom är grenen mycket mer lämplig för mig som bland annat har ryggproblem. Jag började med en begagnad fulldämpad 26-tums cykel, och var länge nöjd med det. Min inställning är oftast att jag klarar mig med den utrustning jag har just då, innan jag går och provar på något nytt alltså. För tillfället cyklar jag med en 29” och också med en cyclocross. Som tur är har jag dubbar på båda, så jag kan fortsätta också under vintern.


Eftersom mitt kära intresse, orientering, alltid funnits i mitt liv, så har det varit en perfekt lösning (med en sliten kropp) att kombinera cykling och orientering, det vill säga cykelorientera! Det ni, det är något av det roligaste jag provat på, liksom skidorientering. Tyvärr bor jag i ett område där det sällan är möjligt att ens delta i mtbo-träningar, så det blir mest tävlingar i den grenen.


Nu är det redan mitten av mars och jag börjar längta till sommarens tävlingar (vilka ju inte är så väldigt många – men jag lovar, ni kommer att få höra mer om det!). Nu har vi så mycket snö här i södra Finland så det blir nog några turer vintercykling först.

Fiskars

På tal om det, så har jag i färskt minne min senaste tur, tillsammans med min man i Fiskars. Det ska jag också berätta mer om. Riktigt snart faktiskt! På bilden en smakbit därifrån.

bottom of page