top of page

Träning på arbetsresa

I ärlighetens namn är arbetsresor rätt sällsynta för mig, 2-3 utlandsresor i året har det blivit de senaste åren. För mig är arbetsresorna ett trevligt avbrott i vardagen. Oftast kommer jag hem med ny energi och inspiration till jobbet igen. En klar fördel med arbetsresor är också en chans att se nya områden och löpa på nya stigar.


Förra veckan var jag i Storbritannien, på den Engelska landsbygden ungefär en timme sydväst om London. Terrängen där är väldigt annorlunda än hemma i Österbotten. Det är mycket mer kuperat, jämfört med det flacka Österbottniska landskapet. Undervegetationen är sparsam och stigarna väl utmärkta. De finns olika gradering på stigarna, Footpaths, Bridalways och Byways, där vissa enbart för fotgängare andra även för hästar och cyklister.Många gånger har jag tänkt att det skulle vara härligt att cykla stigarna istället för bara springa på dem, men ännu har jag inte hittat någon cykel att hyra i området och det känns lite bökigt att ta med en egen. Så än så länge nöjer jag mig med att springa.


På många sätt är arbetsresorna min egentid. Arbetsdagen börjar senare än vad jag är van vid, samtidigt som tidsskillnaden gör att jag vaknar tidigt. Oftast finns det gott om tid för morgonträning innan jobbet, lite beroende på dagens agenda. Med lite tur (eller otur, beroende på hur man ser på det) så hinner jag ibland med ett pass till på kvällen, om det inte är någon arbetsmiddag på kvällen. Den här tiden på året är det mörkt tidigt och då är det ju bra om man kan bo på hotell med gym eller liknande. Ofta har jag även pannlampan med så att det går att vara ut lite längre, eller starta lite tidigare på morgonen, medan det ännu är mörkt.Jag är ju givetvis väldigt medveten om att jag har ett privilegium som får resa till ett land som känns tryggt att springa utomhus ensam i skogen. Många rör sig med hundar längs stigarna och det är sällan jag har upplevt det som otryggt att springa i skogen. Andra reser förstås mer till länder där det är näst intill omöjligt att springa ute, men i sådana fall hade jag prioriterat hotell med gym eller pool för att få till lite motion. Motionen utgör även en väldigt bra motvikt till jobbet, även under resor.Comentários


bottom of page