top of page

Pulkabacke-träning

Äntligen har vi lite snö och barnen frågade om vi kunde fara till pulkabacken ikväll, gärna med grannflickorna. Tvekade en stund, hade tänkt springa. Men med tanke på den vinter vi haft hittills i år, så kunde jag inte direkt säga nej. Blev att kombinera de båda.


Barnen är redan så stora att jag inte nödvändigtvis behöver vara tillsammans med dem i backen, dom har roligt i alla fall, men jag vill gärna finnas i närheten ifall det händer något. Därmed blev det pulkabackelöpning ikväll. 13 varv med två backar per varv. Varken långa eller branta, men många fler höjdmetrar än jag får på en normal löplänk.Det blev några pauser för att kolla lite näsblod hos sonen och även för att diskutera lite säkerhet i backen med några andra barn (den lilla ordningsvakten i mig vaknade till liv). Men allt som allt 45 minuter bra träning, samtidigt som barnen fick njuta av snön.


Bör väl nämnas att Vasa Stad gjort ett fint jobb med att förbättra flera pulkabackar i staden, bland annat den vid Rapatunturi/Gerbyberget som vi brukar använda oss av.

Comments


bottom of page