top of page

Blir det någon säsong 2020?

Världen tog paus. Eller åtminstone många delar av den. I åtta veckor har vi jobbat hemifrån och haft hemskola för barnen. I början tyckte jag det fungerade otroligt bra och jag tränade nästan mer än tidigare. Då vi plötsligt var hemma och alla barnens hobbyn var avbokade, hade jag plötsligt mer tid för träning än tidigare. Jag kände heller inte samma dåliga samvete över att ta tid för mig själv, som jag gjorde innan, då jag försökte balansera jobb, barn, middagar, hobbyn och allt möjligt annat.


Efter en tid började jag allt mer fundera på varför jag tränar, vad är målet? Tidigare hade jag i princip två mål inom cykelorienteringen för säsongen, FM i juni och veteran VM i September. Tidigt började FM se ut som att det är den mest troliga att inhiberas, eftersom den är redan i juni. Jukola-kavlen helgen innan avbokades tidigt, men där är det förstås frågan om tusentals deltagare, medan cykelorienterings-FM drar några hundra. Än idag har det inte kommit några klara besked om FM. Resten av tävlingarna för i år är framflyttade till augusti och september.


Eftersom vi bott på sommarstugan har träningsutbudet börjat bli lite enformigt. Min man bruka, på skoj, fråga åt vilket håll jag far. Det finns liksom bara ett håll. Om jag springer mindre än en timme, så är det fram och tillbaka längs samma väg, endast längre pass än det ger variation. Cylingen går att variera mera, men det är ändå grus- och landsväg som gäller. Det finns inga lämpliga stigar som går att cykla, alla tar slut någonstans mitt i skogen och så får man välja mellan att svänga om eller bära cykeln genom skogen.


Saknar styrketräningen också väldigt mycket, har inte varit till gymmet sen början på mars. Vi var ju på semesterresa med familjen då virusets spridning fullkomligt exploderade. Vi kom hem dagen innan gränserna för Finland stängdes för icke medborgare. Vi handlade mat för en vecka och drog till sommarstugan. Klart det finns alla möjliga hemmaträningsprogram, -videor och tips, men jag är bara otroligt dålig på att träna styrka hemma. Syrran är otroligt mycket bättre på att klämma in ett 20 minuters styrkepass här och där.Comments


bottom of page