top of page

Missar orienterarnas julafton i år

Idag orienteras Venla- och Jukola-kavlen i Kangasala. Förr var den helgen på något sätt helig, från 15 års ålder deltog jag alla år. Efter barnen föddes har det blivit några år emellan. I år skulle jag antagligen ha varit i ganska bra form, men är ändå inte med. Istället följer jag med live-sändningen från sommarstället och försöker ta tid till vila och återhämtning.


Maj månad blev stressig på många sätt. På jobbet var det hektiskt och många förändringar, bokslut och organisationsförändringar som krävde energi. Som vanligt är det också väldigt många kvällsaktiviteter både med skolan och förskolan som infaller just i maj. Klart att det är roligt att det ordnas, men ibland blir det lite mycket när nästan alla vardagskvällar är upptagna. Därtill barnens fotboll och simning.


Det har varken funnits tid eller ork för ordentlig träning, utan närmast blivit underhållande träning för att inte tappa formen. En halv timme här eller där för att få paus för huvudet och tömma hjärnan.


Förra helgen innebar även lägerdebut för dottern då vi drog iväg på simläger till Uleåborg. Simläger var även en ny upplevelse för mig. Från Vasa simsällskap var det 48 barn som deltog i det fem dagar långa lägret. Antagligen tog lägret mera energi än jag hade väntat mig, för de senaste två dagarna har jag varit väldigt trött. Tröttare än vanligt.


Orientering

Bild från orienteringstävling


Idag körde jag och barnen till sommarstugan och här blir det vila. Kanske nästa vecka kan jag försöka träna en ordentlig träningsvecka, för att sedan börja förbereda för Tahko MTB i slutet av månaden.


Men Syster D har haft julafton idag. Dessutom sprungit riktigt bra, även om hennes löpmängd varit ganksa liten de senaste åren. Orienteringen sitter sedan barnsben i ryggraden för oss båda, så oftast hänger det på löpformen hur det går på tävling. Idag hade hon en bra dag och lyfte sitt lag 286 placeringar på den andra sträckan i Pargas IF:s tredje lag.


Hade jag inte varit så trött hade jag säkert suttit uppe halva natten och njutit också av herrkavlen, men i år får jag nog snällt gå och sova då barnen gör det.


Lycka till åt alla som ska springa i natt!

bottom of page