top of page

Säsongstart i morgon

Nu börjar det. I morgon inleds cykelorienteringssäsongen. Med Finska mästerskapstävlingarna i stafett som första. Pang på direkt bara. Vanligtvis brukar det vara någon vårtävling i maj och sedan FM i mitten på juni. Men inte i år. I år är första tävlingen som arrangeras just FM, och stafett. Masstart alltså. Lite mer stressigt än om man får starta med intervallstart och individuellt.


Det kommer att bli en intressant dag. Syrran och jag lyckades ju knipa brons i damernas huvudklass ifjol, men då gick tävlingarna i september och vi hade hunnit cykla en hel del. Nu har jag hunnit med en cykelorienteringsträning, men ingen tävling som på riktigt testar formen. Syrran körde ju en xco-tävling i början av veckan, så hon fick sig en genomkörare där.


Förberedelser

I år är det betydligt flera lag med, vilket är roligt. Det är alltid roligt ju fler som deltar. Det vi spekulerat i som kan vara till vår nackdel är att det antagligen är ganska tekniskt lätt terräng, mycket parkområden, sandvägar och till och med en del asfalt. Vanligtvis har vi en fördel om det är mera svårcyklad stig.


Det får bli som det blir. Vi gör vårt bästa och ser hur långt det räcker. I alla fall är ju säsongen öppnad. På söndag blir det sedan medeldistans. För första gången på några år så är vi i olika klasser i år, då syrran gått upp i D 40, medan jag ännu har ett år kvar i D35.

bottom of page