top of page

En bra (tränings)vecka

Det har på många sätt varit en bra vecka, både träningsmässigt och på jobbet. Inledde med två dagar i Helsingfors på förmansutbildning, varifrån jag fortsatte till England och vårt huvudkontor där. Under tiden tog syrran sin familj till Finska Lappland på skidsemester. Konstaterade under veckan att det var stora kontraster mellan Finska skidbackar och vårvarmt Stor-Britannien.

Jag har sprungit mycket, väldigt mycket mer än vanligt, och det har gjort gott åt benen. Kanske även humöret. Märkte att jag ser mycket mer av omgivningarna då jag springer. Farten är ju betydlig lägre, så man hinner ta in mycket av omgivningen, mer än då man cyklar.

Inledde måndagen med långlänk runt Drumsö, totalt 14km. På tisdag morgon blev det en halvtimme i gymmet på hotellet, av två orsaker; jag hade lyckats få skavsår mellan två tår och svettiga gymkläder är mindre svettigt tyg än en löputrustning. Kände mig inte särskilt taggad på styrekträning, men blev ett helt okej pass ändå. Efter avlutad skolning tog jag kvällsflyget till London och därifrån ännu en timme i bil till hotellet. Kom fram rätt sent och tänkte väl egentligen inte att jag skulle hinna med morgonträning följande dag.

Vaknade ändå strax efter sex, så drog ändå ut på en morgonlänk, då jag skulle bli hämtad först halv nio. Kändes riktigt, riktigt tungt. Träffade på två kor och även om jag vet att dom knappt tittar åt en, så tvekade jag och svängde. Pulsen var hög och benen tunga. Visserligen var underlaget både mjukt och kuperat, men var ändå lite fundersam över kroppen. Nåja, vädret var härligt och stigarna snöfriga, så jag var ändå tacksam över möjligheten att få springa tidigt.

Hade en riktigt produktiv dag på jobbet och återkom med mycket energi. Vädret var alldeles härligt, soligt och klarblå himmel, kanske 12-13 grader varmt. Tänkte jag far sakta ut och gå/jogga en dryg timme och jobbar sedan då solen gått ner. Valde stigarna åt andra hållet, dit jag inte tidigare sprungit och tänkte att jag ser vart jag kommer, har ju ändå gps och karta i telefonen. Visade sig visserligen senare att kartan inte laddade och gps:en inte heller fungerade som den skulle. Har ändå rätt bra lokalsinne och hittade ju nog tillbaka. Blev 11 km på små leriga stigar på den Engelska landsbygden. Helt otroligt fin runda. Pulsen låg, farten långsam och enbart njutning. Sov tio timmar följande natt.

Följande morgons gympass fick jag ge upp, fick huvudvärk genast efter uppvärmningen och konstaterade att det inte var någon vits att ta i hårt med huvudvärk, jag hade ju ändå en arbetsdag framför mig. Jobbade från hotellet hela dagen, knappt någon paus alls, med ett sällsamt flyt. Eftermiddagens länkplan blev istället mera jobb, då det gick så bra, och avslutade med middag med chefen. Träningsmässigt inte så lyckat, men desto bättre på jobbfronten.

Idag sprang jag samma runda som på onsdag morgon, ungefär i alla fall. En helt annan känsla i kroppen, lätt att andas och springa. Pulsen hölls låg och jag njöt riktigt på riktigt av att vara ute före klockan sju. Mötte ingen annan och även korna höll sig gömda. Såg endast små kaniner, ekorrar och någon enstaka koltrast.

Batterierna laddade för en dag på jobbet och därefter hemfärd. Saknar mina små, även om det är skönt att bara rå om sig själv också ibland. Om allt går bra är jag hemma strax efter ett i natt, med en påse svettiga träningskläder och många löpkilometrar.

bottom of page