top of page

En lång väntan är snart överJa, det känns som om jag haft en period med inte så mycket cykling, och kanske måste jag erkänna att det inte blivit så mycket träning över huvudtaget. Det finns många orsaker jag kan skylla på, men faktum är att det är vad jag varit beredd på. Vårvintern är onekligen alltid en bråd tid på jobbet, det kommer jag aldrig ifrån. Trots jag tycker att jag varit rätt så frisk, bara någon liten förkylning, så har jag ändå varit tvungen att ta det lite lugnt därför. Och så har vi haft andra familje-evenemang, som bara måste gå före, eftersom jag inte är någon elitidrottare heller.


Hur som helst, så visar loggen att jag cyklat 267 km hittills i år. Klart att det är något, men inte är det mycket. Speciellt då min träning främst bestått av bara cykling, skidning och lite styrketräning. Ja, man kan väl i samma veva konstatera att inte mycket mer än så (269 km) blev det i skidspåret i vinter heller. Jag vill ändå tänka, att det är också ändå "något" och i verkligheten så har skidningen känts bättre i år, kanske för att jag verkligen styrketränat också (minst en, men oftast två gånger per vecka) och oftast ändamånsenlig styrketräning.


Men NU! Nu är nog våren här. Cykelvägarna är delvis sopade redan, vissa ställen finns det nog massor av grus kvar, och visst är det dammigt att cykla längs vägarna. Jag har inte varit med min mtb i skogen på länge. Eller ja, på två veckor. Men jag vet att det hänt mycket på stigarna under den tiden, så det skulle definitivt vara dags att kolla läget igen. Jag har fortfarande dubbdäck, men antagligen skulle det vara vettigast att byta bort dem först. :)Det har åtminstone blivit två dagar transportcykling den här veckan, och då är det bara onsdag idag ännu. Saken är den, att jag verkligen har tänkt försöka utnyttja möjligheten att cykla till jobbet nu den här våren. Det känns effektivast så, både med tanke på min träning (nåja, eller motionering) och vardagspusslet. Jag tror att förutom 16-18 km per transportcyklingsdag, så ska jag klämma in något längre pass och styrkepass. Det blir inte mycket löpning i varje fall, det funkar inte längre. Och blir det löpning, så ska det få bli i skogen.


Det känns som att det är tidig vår ännu, men egentligen är det inte så lång tid kvar till första FM-tävlingen, bara sju veckor! Dags att göra något åt saken. Det ska bli härligt med en ny cykelsommar!bottom of page