top of page

Träna enligt träningsprogram

För första gången sedan gymnasietiden ungefär, har jag nu ett träningsprogram som någon annan lagt upp åt mig. Egentligen inte så stor skilland mot vad jag själv lagt upp åt mig tidigare, kanske en liten mängdökning och definitivt mera fokus på snabbhet och tröskelträning. Största skillnaden är väl kanske mental. Att jag har någon annan att redovisa min träning till, förutom mig själv. Det är svårare för mig själv att fuska.


Jag vill ju träna för att bli bättre, men vissa dagar är det svårt att komma igång. Eller så är det lättare att bara göra ett sånt där mellanmöjlkspass, där jag egentligen inte blir bättre på nånting, men jag kommer mig ut i alla fall. Ibland har jag också svårt att bestämma mig för vad jag ska träna och då blir det också ett dåligt pass. I och för sig är det bättre än att inte göra någonting, men det tar mig egentligen inte närmare mitt mål.


Förhoppningsvis ska det bli lite mera fokus på vad jag tränar och varför, så att även slutresultatet i sommar blir lite bättre.


Nackdelen är förstås att det finns en möjlighet att det skapar en viss press eller stress att behöva prestera även då livet inte riktigt går som jag tänkt. Som att bli sjuk. Det kommer ju aldrig särskilt lägligt, så sådant får jag väl vara beredd på. Särskilt kul är det ju ändå inte då helgens planerade tre timmar inte blev av på grund av någon sorts magsjuka eller liknande. Måndagens och tisdagens timmar försvann därmed också. Så av två veckor med lite mera mängd på programmet, blev det ganska få timmar utfört. Men det är väl det som är livet. Jag är ju desto tacksammare över att jag igår kväll äntligen kunde ta mig ut på en liten runda med låg puls. Nya tag i morgon.


Cykelsnöängel

Gårdags kvällens försök till stigcykling slutade i snön. Stigarna är nog för mjuka för mina däck ännu. Får vänta på att fatbike-patrullen varit ut lite mer.

bottom of page