top of page

Målsättning 2019

Jag har lite haft svårt att bestämma mig. Vad vill jag med 2019? Vilken är min målsättning? Jag vill ju egentligen så väldigt mycket, men säsongen är kort, familjen ska också få göra det dom vill, helgerna är sist och slutligen inte så många. Så vad ska jag satsa på? Cykelorientering, långlopp på terrängcyklingen, Tahko MTB eller något helt annat? Gärna skulle jag vilja prova på Multisport också, men hittills har jag inte hittat någon partner då syrrans rygg antagligen inte håller för så mycket löpning och det egentligen inte funnits tid för det. Kanske i år?


Hittade en word-fil med namnet "Målsättning 2019" bland mina cykelrelaterade filer. När har jag skrivit den? Den hade jag glömt. Egentligen är den inte så långt ifrån sanningen. Tror att fokus ännu i år ska ligga på cykelorientering. Överst står det guld på MTBO i D35. I år blev jag helt utan medalj. I juni då sprint och långdistans avgjordes, hade jag handen gipsad. Deltog visserligen i ultralång distans, men hade lika gärna kunnat låta bli, för det var för nära inpå gipsborttagningen. På medeldistansen försökte jag faktiskt ge mitt allt, men det räckte helt enkelt inte. Det blev för många små missar längs vägen. Men ändå, det kan gå. Måste ju ha målsättningen lite, lite högre än vad jag presterat.


Så guld på MTBO i D 35 är definitivt min målsättning, även om medalj är mer realistiskt. Redan i slutet av maj är första chansen, då medeldistansen avgörs i närheten av Seinäjoki. De andra två är sedan i månadsskiftet augusti-september, då det är sprint och långdistans i Vihtis.

Öjberget

Annat då? Tror att cykelorienteringen får vara mitt prestationsmål, alltså där jag vill uppnå en speciell placering, eller ett speciellt resultat. Sedan har jag i filen skrivit "Tävla i XCO". Antar att jag skrivit det här för att försöka tvinga mig utanför bekvämlighetszonen. De två gånger jag deltagit i XCO-lopp har varit plågsamt. Att i en timme ligga så nära mjölksyratröskeln som möjligt är inte direkt bekvämt. Men det ger säkert mycket med tanke på cykelorienteringen, så det får stå kvar. Kanske jag hittar någon tävling här nära som jag kan ställa upp i. Problemet här brukar ju också vara att det är så få damer som ställer upp, så det blir att köra med de mycket snabbare herrarna, och det är sällan roligt att ligga sist och/eller långt efter.


Men sen ska jag också ha roligt. Med nya cykelföreningen planerar vi långa dagsutflykter, som jag hoppas jag har möjlighet att delta i. Samt att lära mig hoppa ordentligt. Inte bara små drop, utan någon av de där riktiga hopporna på Gerby berget. Kräver kanske mera mod än något annat, så det ska jag öva på i sommar. Att bli modigare och snabbare i min cykling.

bottom of page