top of page

Ny cykelförening i Vasa

Det händer mycket inom cyklingen här i Vasa just nu. Både på mountainbike och landsvägssidan. Själv är jag ju mest intresserad av stigcykling och äger inte ens en landsvägscykel, men för landsvägscyklister finns nu för tiden Wasa Watt Warriors, för den som är intresserad av det. Eftersom det egna fokuset ligger på stigarna i skogen, så är jag istället med och startar upp en förening för mountain bike cyklister.


Trail Riders Vaasa är den nya föreningen!


TRV logo

Tänk att vi ska få en egen förening hit till Vasa. Avundsjukt har jag följt med hur Larsmo IF startade sin cykelsektion och hur fin verksamhet både de och Gamlakarleby IF har haft under säsongen. Kanske vi kan skapa något liknande här i Vasa. Det tror jag nog vi kan.


I något år redan har en pumptrack stått högt på önskelistan i Vasa. En pump track finns med i det utkast till plan som finns över Öjberget, men det verkar ta väldigt länge att komma till skott med de planerna. Där är ju också viktigt att alla olika idrottsgrenar som verkar på området får ha en åsikt och blir beaktade i planeringen.


Nu har vi dragit igång ett projekt här vid Gerby berget, vi hoppas kunna bygga en pumptrack här. Vi försöker samarbeta med staden och den lokala hembygdsföreningen för att planera hela området kring berget (kullen) för att alla ska ha samma möjligheter att idrotta. Hembygdsföreningen vill bygga en motionstrappa och en hinderbana på samma område. Vi är fullt övertygande om att vi alla får plats, och får vara med och påverka då staden planerar området. Hoppas verkligen att vi får de tillstånd vi behöver för att börja bygga.


Medan vi arbetar på det försöker vi också planera framåt och fundera på vad vi vill göra nästa år. Vad är cyklisterna i Vasa intresserade av? Vilken kan föreningens roll vara? Behövs det juniorverksamhet, gemensam träning, eller kanske långa utfärder på cykel?


Det finns massor av idéer att bygga vidare på och vi har hela vintern på oss att planera. 2019 kommer att bli ett riktigt fantastiskt cykelår!

bottom of page