top of page

Summering av säsong 2018

Tänkte försöka summera året lite, eller sommaren åtminstone. Blev det som jag tänkt, eller väldigt långt därifrån?

Bild från FM

Till stora delar känns det som att det inte alls blev som jag hade tänkt. Siktet var inställt på individuell medalj i egen klass i cykelorientering, helst ett guld. Det hade jag ju lyckats med året innan. Sen var det också meningen att jag skulle vara snabbare än året innan, inte långsammare. Samtidigt är jag också oerhört stolt över vår bronsmedalj i stafetten i damernas huvudklass. Där var vi sen igen bättre än väntat, eller kanske bara nådde upp till den målsättning åtminstone jag hade inför säsongen. Men med tanke på hur säsongen fram tills dess hade gått, så hade jag nog avskrivit den målsättningen någon gång i juli.


Det är ju sen inte riktigt så att jag inte skulle veta var problemet ligger. Man blir varken snabbare eller mer uthållig genom att träna mindre. För det har blivit väldigt mycket mindre träning än planerat och till och med mindre än året innan. Därtill var jag ju och bröt handen i maj, vilket gjorde det svårt att träna i nästan sex veckor. Så egentligen presterade jag väl enligt förutsättningarna? Men det tröstar inte direkt.


Kanske så här: med tanke på hur våren och försommaren såg ut, så är jag nöjd. Men samtidigt blev jag väldigt långt ifrån de målsättningar jag hade i vintras.


Nu är i alla fall säsongen helt förbi och det börjar bli dags att blicka framåt, mot nästa säsong. Mer om det så småningom.bottom of page