top of page

Teknikträning på Gerbyberget

I söndags ordnades en teknikträning för damer på Gerbyberget. Så otroligt roligt att jag kunde ha hängt där hela dagen, nu blev det "bara" två timmar. Vi provade på allt från cykelhantering, fotboll på cykel, kurvtagning och hopp. Tyvärr hann jag inte med från början, då vi ju spenderade förmiddagen i bussen mellan Åbo och Vasa. Bara snabbt hem på lunch och klädbyte och sedan iväg med cykeln.


Råkade komma lite opassligt då gänget hade paus, så det blev lite att stå och vänta en stund. Därefter började allt skoj. Vi övade att lyfta framhjulet, därefter bakhjulet. Sedan försökte vi få det kombinerat för att komma över en käpp på marken. Inget bunny hop direkt, men ett sätt för att ta oss över hinder på marken. Väldigt mycket att öva på hemma så att säga. Med lite övning kanske det så småningom går att få till ett riktigt hopp så småningom.


Fotboll med cykel

Efter allt lyftande av framhjul och bakhjul försökte vi oss på en fotbollsmatch. Här räckte nog inte vår cykelhanteringsförmåga till för att det skulle ha blivit en riktigt bra match, men jag tror att de flesta förstod i teorin hur det skulle gå till, nu behövs bara lite mera övning för oss alla.


Efter fotbollen började den riktigt roliga delen, kurvtagning och hopp. I nedre delen av berget finns en passligt slingrig stig där det går att öva kurvtagning med lite olika fart, börja försiktigt och sedan öka på då det börjar kännas bekvämt. Vi körde 4-5 varv, lite beroende på ivern, och alla bättrade på för varje varv. Det är så roligt och givande att ha någon som kollar hur man cyklar och ger lite feedback på det, så mycket lättare att bli bättre då.


Till slut hann vi ännu med att prova på att hoppa lite. Något jag definitivt ska öva mera på. Efter dotterns simträning ville sonen ut och cykla med mig, så vi tog en sväng till Gerby berget igen. Visade honom runt lite och cyklade kurvorna och provade hoppa lite. Vill gärna se att han blir intresserad, men då är det viktigt att det går bra i början och inte blir några olyckor eller liknande.

son med fart

Nu gäller det bara att öva, öva och öva. Det absolut bästa med allt det här, är att det är så otroligt roligt att lära sig nya saker. Tyvärr är jag inte lika orädd som småkillarna som hänger vid berget nästan alla kvällar, men så småningom blir även jag bättre.

bottom of page