top of page

Tjejcykling för Rosa bandet

Förra torsdagen ordnades en välgörenhetscykling för damer i Vasa. I morgon cyklas liknande länk i Jyväskylä, söndagen 14.10 i Åbo och sedan avslutningsvis torsdagen 18.10 i Helsingfors. I Vasa var vi fjorton damer och tre herrar som samlades vid Wasa Bike Service och därifrån cyklade på rätt lätta stigar nära centrum. Efteråt bjöds det på lite snacks och fina lotteripriser.


Vi började länken med riktning mot stranden, ner för några trappor och vidare längs strandpromenaden. Därifrån togs siktet på Vasklot och en par lätta stigar där. Sedan återvände vi mot staden och cyklade strandkanten förbi sjukhuset mot Brages Friluftsmuseum och vidare till Sunnanvik. I Sunnanvik provade vi på en av de svårare uppförsbackarna, cyklade lite sandväg, stigar och återvände sedan via Sandvikens Villa tillbaka till Wasa Bike Service.

Meningen var att det skulle vara så låg tröskel som möjligt för damerna att komma med. Det skulle vara lätta stigar, tillräckligt långsam fart och trevlig samvaro. Det tycker jag också att det blev. Jag hann prata med en väninna jag inte sett på länge, samtidigt som höstvädret bjöd på en riktigt fin kväll med starka färger och fin solnedgång. Alltid måste det inte vara full fart och blodsmak i munnen. Speciellt den här tiden på året är kravlös cykling riktigt härlig.


Ännu är det möjligt att delta i insamlingen. Bara att klicka här.

bottom of page