top of page

Mera lek på cykel nästa sommar

Behövde ut och lufta mig själv och cykeln igår, så efter barnens kusins kalas (med tillhörande god tårta och bullar), smet jag ut på en timmes länk. Började med en tur upp till Gerby berget, där lokala förmågor som kallar sig Trail Monkeys har byggt hopp och förbättrat stigarna nerför. Övervägde om jag klarar av några av hoppen, eller om jag bara ska nöja mig med de slingriga stigarna. Inledde i alla fall med att njuta av utsikten.

Rapatunturi

Därefter körde jag en av de härligt flowiga stigarna, undvek givetvis hoppen. Tog mod till mig och började högst uppe. Någon eller några av hoppen måste jag väl klara.


Hittade en stig som börjar med en byggd träramp, och ett litet drop. Därefter kommer en par stenar (som i mitt tycke är i vägen) för att sedan fortsätta med ett till drop. Att klara de två var målsättningen för kvällen, sedan skulle jag försöka hinna cykla lite stig också, så det inte skulle bli enbart lek.


Fixade egenligen båda redan på första försöket, förutom att jag kommer ner med framhjulet aningen före bakhjulet, men något ska man väl ha att jobba på i framtiden också.


Hittade några fina hopp som jag får ha som målsättning att klara nästa sommar. Kommer knappast att hinna träna på hopp tillräckligt mycket i höst för att våga mig på det här i år mera. Men målsättning för 2019 får det bli.Efter Gerbyberget cyklade jag lite i närskogen. Konstaterade snabbt att vissa stigar är väldigt säsongsberoende, på så sätt att det finns stigar som är på tok för hala och isiga på vintern, eller för snåriga och täta på sommaren. Medan en del helt enkelt är så våta på hösten att man lämnar för stort märke efter sig i skogen genom att cykla vissa stigar, att det är bäst att låta bli och spara till torrare tider. Igår cyklade jag en stig som på sommaren är för snårig. Slyn växer så tätt att styret tar i och sikten är jättedålig. Nu på hösten är den som bäst. Men just igår hittade jag inte riktigt flytet.

bottom of page