top of page

Laddar för tävling i morgon

Dags för sista cykelorienteringstävlingen i år. Finska mästerskapen på medeldistans i morgon och stafett på söndag. Har så väntat på den här helgen, med risk för att bli lite överpeppad då förstås. Formen är vad den är och inget att göra åt mera, nu är det bara att packa grejerna (och barnen), se till att cykeln är i skick och sen starta mot Kankaanpää i morgon på morgonen. Där möta upp med Syster D och hennes familj.


På lördagen är vi nio deltagare i D 35, känns om det är ett ganska jämnt startfält, kanske med undantag av Marja Penttilä från Kokkolan Suunnistajat. Hon var för något år sedan (då när tävlade första året) ännu med i landslagstruppen för cykelorienterare, så erfarenheten gör henne till favorit. Där bakom är vi sedan 5-6 stycken som kämpar om de två återstående medaljerna. Ifjol vann jag på den här distansen i Kouvola, medan Syster D var tvåa. Få se hur långt det räcker för oss i år.


Sprintstafett 2017

Fjolårets terräng passade oss säkert bättre än vad årets terräng gör. Vi är förhållandevis bättre på tekniskt svåra stigar, jämfört med de andra. Nu blir det rätt flack terräng utan några tekniska partier, vilket gör att man kommer långt med starka ben, utan att vara tekniskt särksilt duktig. Åtminstone för mig blir det att kämpa, eftersom de sex veckor jag var utan vettig träning, nog har lämnat sina spår. Syster D däremot har cyklat mycket lands- och grusväg och trampat nästan 2.000 km i år.


Mest taggade är vi nog båda ändå för stafetten. Då är det damernas huvudklass som gäller. Ifjol var vi endast drygt två minuter från bronset, så få se vad vi kan göra i år. Förra året cyklade vi tre sträckor var, på ca 20 minuter per person. Totalt ungefär två timmar. I år är det två sträckor per dam, men totaltiden borde bli ungefär den samma. Det betyder att det är två aningen längre sträckor i år, jämfört med ifjol. Åtta lag är anmälda och storfavoriter är nog KooVee, med Marika Hara och Henna Saarinen, som båda tog medalj i VM i Österrike i augusti.


Hur som helst. Spännande kommer det att bli, både på lördag och på söndag. Även roligt att möta upp Syster D och hennes gäng för en gemensam helg. Barnen ser också fram emot att träffa sina kusiner. Bara att återvända till att packa väskan och bilen då.

bottom of page