top of page

Cykeldejt på en onsdag

Tre dagar till helgen som innehåller både medeldistans- och stafett-FM (i cykelorientering). Träningen de senaste tre veckorna kunde absolut ha varit bättre. Med bland annat ett nygrundat företag hemma, tre barn och ett eget jobb så finns det mycket som ska skötas, så jag har oftast passat på att cykla till jobbet via dagis. Ibland har det inte blivit mer än de dryga 6 km som det innebär, men ofta har jag hunnit förlänga passet, och några snabbare pass har jag också lyckats klämma in på morgnarna.


Idag var det ändå dags att väcka upp benen lite, och vad är inte bättre än att göra det i sällskap av någon som kör lite snabbare.


Men hjälp vad det kändes trögt, genast från början! Puh, vad ska det här bli, hann jag tänka många gånger. Men sist och slutligen kändes det aningen bättre mot slutet. Nu får jag bara hoppas att det här var vad som behövdes inför veckoslutet. Totalt har jag ändå cyklat drygt 2.000 km i år. Det är inte väldigt mycket om jag jämför med dem som jag tävlar mot nu och då i olika sammanhang, men det är ändå aningen mer än förra året.


Tillbaka till dagens pass. Det blev ett kort men effektivt pass, med lite nya stigar, en slinga med massor av rötter, men också bekanta delar där det är bara att ge vad som finns i benen. Det fanns ett ställe där jag alltid brukar runda ett träd som är avkapad till en hög stubbe, men nu lyckades jag göra svängen innan trädet och det är alltid skoj när man lyckas med något bättre än tidigare. Cykeln hade fått sig lite service, bland annat i bromsarna och nya däck, så jag var också därför tvungen att testa hur det kändes och att allt funkade ok. Nu är jag redo för lite cykelorientering igen och speciellt taggad är jag inför stafetten med Syster H, för det är något jag tycker är så otroligt roligt!bottom of page