top of page

Dags att längta till hösten?

Det börjar bli höst. Det märktes redan första skoldagen. Plötsligt sjönk temperaturen från 25 till 15 grader. Jag var inte riktigt beredd. Men nu börjar jag nästan se fram emot hösten. Ännu är det lite kvar av säsongen och jag ska försöka ta ut det mesta av den.


Finska mästerskapen om en och en halv vecka. Det är väl egentligen det enda tävlingsmässiga målet kvar den här säsongen. Inför sommaren hade jag stora planer på att hinna både cykla och springa mycket. Det fanns planer på deltagande i många orienteringstävlingar och cykelorienteringstävlingar. Därtill skulle det bli några långlopp på cykeln. Tyvärr blev det inte riktigt så. Men det får man väl lov att acceptera, att det inte alltid blir som man tänkt. Den här säsongen var det en bruten hand som höll mig borta från både cykel och löpning i nästan sex veckor. När jag sedan kom igång, hade huvudet svårt att förstå att kroppen inte fått den tänkta träningen. Det funkande inte riktigt och jag var besviken. Riktigt besviken.


Nu hoppas jag att jag fått till åtminstone tillräckligt mycket träning för att ge de andra damerna i D35 en match då vi tävlar på medeldistans, den första helgen i september. På söndagen är det sedan stafett tillsammans med syrran. En stafett där vi ifjol gick i mål på en fjärde plats, bara någon minut från bronset. Då sa vi att i nästa år tar vi medalj. Vet inte riktigt om formen räcker till det i år, men kämpa ska vi.

lerigt

Inför hösten ser jag också fram emot en MTB kurs för damer i Fiskars Village Trail Center, som jag har anmält mig till. Jag hoppas den blir så bra som jag föreställer mig, och inte allt för nybörjarinriktad. Före det tror jag att det blir BotniaMTB i Vörå. Vet inte ännu om det blir 69km eller 30km. Eller om jag ens kan delta, måste förhandla med de andra i familjen också.


Som avslutning på säsongen ska det väl förhoppningsvis bli den traditionella 25-manna stafetten i Stockholm. Orientering alltså. Laget består av 25 orienterare från föreningen, allt i åldern 12-65 ungefär. I detta skede vet jag inte ens om jag platsar i laget, då jag endast har löpt en sprinttävling och en byastafett i år. Kanske måste jag söka mig ut på någon gemensam träning, om det ordnas någon sådan.


höst med barn

Förutom tävlingarna ska jag njuta. Njuta av den friska, svala luften. Den sommarvärme som vi hade, och som var så skön, passar inte mig i tävlingssammanhang. Istället gillar jag då det är lite svalare, när man ger sig ut lite lätt frysande, för att sedan trampa eller springa upp värmen. När allt det gröna plötsligt byter färg och blir gult och rött. Då ska jag cykla länge och sakta, samla på mig fina bilder att minnas i vinter. Det blir väl också några traditionella höstutfärder tillsammans med barnen. Kanske vi kan börja cykla ut till skogen tillsammans, istället för att vandra. Kanske även vandringsturerna blir aningen längre. Hoppas det.

bottom of page