top of page

Tävling i helgen

I helgen är det åter dags för tävling i cykelorientering. Det är bara den tredje starten den här säsongen för mig. Det har blivit skrämmande lite tävling i både cykelorientering, vanlig orientering och mtb. Mest förstås beroende på att jag bröt handen och var borta i över fem veckor. Men i söndag är det sprint i Kurikka.

Jag tvekade länge om jag skulle välja min egen klass (D35) eller damernas huvudklass (D21). Till sist tänkte jag att det här är som en hårdare träning inför FM för mig, så det blev damernas huvudklass. Då jag anmälde mig såg det ut som att det blir ett ganska jämnt startfält (ifall jag är tillbaka i "normal" form), men nu är det till och med två landslagscyklister med, så någon lätt tävling blir det inte. Jag laddar ju dessutom upp med tårta och kex, då vi firar min sons sjätte födelsedag med släkten på lördag. Kanske inte det bästa upplägget.

tävling 2017

Så här några dagar innan är startlistorna ännu inte publicerade, emn banlängderna är det. Det visar sig att det är samma bana i D21 och D35, så då behöver jag åtminstone inte harmas över att jag valde en längre bana. Det är i och för sig ganska sällan som damernas huvudklass har samma bana som någon annan damklass. Oftast väljer man ju att cykla i egen åldersklass just för att banan är lite kortare. Men alltså inte denna gång.

Det ska bli intressant att se om formen alls är bättre än i juli, då jag deltog i Ultralånga FM. Jag hoppas verkligen det. Det har blivit några fina pass på cykel och även en del löplänkar, även om min vänstra akillessena har ömmat den senaste månaden.

bottom of page