top of page

Träning under semestern

Teoretiskt sätt borde det finnas mer tid över för träning då man har semester, men så är det inte alltid. Plötsligt är alla i familjen lediga och på några veckor ska det hinnas med väldigt mycket program. Jag har haft förmånen att inleda semestern, tillsammans med mina barn, hos mina föräldrar. Sov en natt hemma hos dem, innan vi packade oss iväg till deras stuga. Här får jag dra ner tempot ordentligt. Ett riktigt, riktigt bra sätt att inleda semestern på.Oftast blir det länk på kvällen innan bastun. Första dagen på stugan var även Syster D med familj på stugan. Då blev det lite ändrade planer och vi passade på att smita iväg på gemensam löplänk medan deras yngsta sov en timme på eftermiddagen. Vi sprang längs de röda grusvägarna över ön, genom byn och ner till stugbyn på ön. Där svängde vi och sprang samma väg tillbaka. Väldigt idylliskt och vackert. Vi hann dessutom prata och skratta en del, utan att bli avbrutna, vilket inte alltid är fallet då vi oftast har några eller alla av våra barn i närheten.

Jag och barnen har även cyklarna med oss hit till ön, så igår passade jag på att cykla en runda. Sällan har jag med cykeln då jag kommer hit, så det är lite extra skoj att hinna prova stigarna här. Jag inledde med en runda på syrrans gamla cykel från högstadiet. Den används för att föra soporna till sopstationen. Det blev lite problem då jag inte riktigt hade jämvikt i lådan, så på den skumpiga grusvägen ville lådan halka av pakethållaren och falla av en par gånger på vägen. Nåja, det blev bra uppvärmning inför den egentliga länken.


Cyklade lite kors och tvärs över ön, och passade även på att såga av ett gammalt och torrt träd som i några år legat tvärs över stigen, på ett ganska opassligt ställe. Det är annars ett fint stigparti, lätt neråt sluttande, så det har varit synd med trädet i vägen. Dessutom på ett sådant ställe att det legat högt och varit omöjligt att både cykla och hoppa över. Jag har alltid varit tvungen att stanna och lyfta cykeln över trädet. Nu är det åtgärdat, så jag passade på att cykla en par gånger fram och tillbaka bara för att njuta. Med soprundan medräknat blev det nästan en timmes cykling.bottom of page