top of page

Nya mål för sommaren

Avundsjukt tänker jag under frukosten att det är nu jag borde ladda inför tävling. Ett av säsongens mål var den här helgens tävlingar, finska mästerskapen i cykelorienteirng på sprint och långdistans. Nu får jag istället ställa om målet lite. Sikta på att få handen i skick så fort som möjligt och försöka hålla igång benen med löpning tills jag är tillbaka på cykeln.


Hoppas som sagt ännu på Tahko MTB den 30:e juni, men inser samtidigt att det kanske inte är möjligt. Mycket hänger på vad läkaren säger på måndag. FM på ultralångdistans får bli nästa mål för sommaren då. Dit är det sex veckor.


Eftersom det är ultralång distans, innebär det att segrartiden kommer att ligga någonstans runt två och en halv timme. Det gäller alltså att få in några rejäla långpass innan det, för det kommer knappast att vara maxfart från start som gäller då.

Men idag ska syrran köra maxfart. Sprintdistansen mäter 4,8 kilometer rakt, men optimala rutten är 6,2 kilometer. Det gäller alltså att hålla huvudet kallt och trampa fort. Strax efter klockan ett har Syster D start.

bottom of page