top of page

Gratis brunch för cyklister

Eftersom det är den riksomfattande cykelveckan i Finland den här veckan, arrangerade Vasa Stad igen gratis brunch för cyklister idag. Roligt sätt att uppmärksamma möjligheten att cykla till jobbet, istället för att ta bilen.


Jag hade egentligen inget minne av evenemanget då jag hemma föreslog för barnen att vi tar cykeln idag. Det var närmast det fina vädret som fick igång mig, därför blev det en glad överraskning att få en kopp kaffe på väg in till stan.


Gratis brunch idag

Där jag stannade, vid begravningsplatsens parkering, var redan smörgåsarna nästan slut, likaså mjölken till kaffet. Men mig gjorde det inget, jag hade ju inte förväntat mig något då jag startade hemifrån. Personalen som stod för serveringen berättade att de hade haft 100 smörgåsar då de inledde evenemanget ungefär en timme tidigare och var mycket nöjda att så många hade stannat på paus och pratat cykling med dem. En jättefin stämning bland de ca tio cyklister som avnjöt sin frukost vid parkeringen då jag anlände.

bottom of page