top of page

Tävlingssäsongen närmar sig

När nu våren äntligen har kommit även till Vasa, så börjar det vara dags att tänka på tävlingssäsongen. Vilka tävlingar ska jag delta i? Vilka tävlingar är på riktigt viktiga och vilka är det bara bonus om jag har möjlighet att ställa upp i?


I fjol hade jag ett ordentligt fokus på cykelorienteringen redan under vinterns träningssäsong, och fick till massor av fina och bra långpass. Jag var övertygad om att jag skulle vara i min bästa form någonsin och tyckte att jag var redo då säsongen körde igång i maj. I år är jag långt ifrån den känslan. Många av långpassen saknas, visserligen har jag försökt tänka att jag tränar åtminstone, och att varje pass ska fylla någon slags funktion. Det kan sen vara att det för dagen bara är ett kort och lugnt återhämtningspass, eller bara att jag får komma ut och röra på mig. Men ändå. Jag känner mig inte alls redo att börja tävla. Har ingen aning om vad formen kommer att vara. Visserligen blev det inte den braksuccé jag hade väntat mig ifjol, utan bara en besvikelse i Tammerfors i maj, så kanske det är lika bra att gå in med lite lägre förväntan på vad kroppen kan leverera.


Hiiltomiehet cykelorientering 2017

Traditionellt inleds cykelorienteringssäsongen för mig med Hiiltomiehets tävling i Tammerforstrakten. I år är det i mitten av maj i Kangasala. Två tävlingar på samma dag, sprint på förmiddagen och medeldistans på eftermiddagen. Få se om det blir av i år.


Orienteringssäsongen brukar inledas med någon vårtävling i södra Finland, t.ex. Silja-Rasit eller Pargas IF:s vårtävling. Senast till påsk brukar orienteringstossorna ha varit på. I år står de ännu orörda i skrubben. Jag har haft mera fokus på barnen och deras hobbyer, än att komma ut själv. Inbillar mig att om jag får barnen intresserade, så är det på sikt lättre för mig själv också att komma iväg på tävling (utan dåligt samvete). Vi får se om jag får med dem. Tanken är att åtminstone dottern och jag ska inleda med sprintorientering på Powerpark i Alahärma nästa helg.


Sedan vet jag faktiskt inte vad jag har möjlighet att delta i, men åtminstone blir det FM i cykelorientering i Tammerfors i mitten av juni. Då blir det sprint på lördag och långdistans på söndag. Helgen därefter är det dags för orienterarnas julafton i form av Jukola- och Venla-kavlen, men dit har jag inte bestämt om jag är på väg eller inte, om jag ens platsar i något lag.


I slutet av juni blir det sedan ett äventyr ihop med syrran, men följ med oss, så får ni läsa mer om det senare.

bottom of page