top of page

Dubbdäcken bortbytta

Nu får det lov att vara vår. Jag har bytt bort dubbdäcken och lagt på vanliga däck istället. Det måste ju bli vår i Österbotten den här veckan, eller hur?


Bytte bort vinterdäcken

Ser så många bilder på fina stiger från andra delar av landet, medan vi fortfarande har allt från snö och is till vatten och lera. Jag cyklade en tur längs stranden in mot stan och vidare genom Sandviksparken ut till Abborrön. Mestadels var det fin och bra sandväg, även om det ställvis låg rätt mycket vatten på vägen. Strax före Abborrön var det riktigt lerigt och vått, men stigen runt Abborrön vidare mot Sunnanvik var torr och fin. Helt värt besväret genom leran, även om jag övervägde vända.


Abborrön

Rastade alltså min fulldämpade Canyon på sandvägar. Stundvis kändes det lite konstigt, men man tager vad man haver. Det får duga i väntan på att stigarna blir farbara igen.


bottom of page