top of page

Äntligen transportcykling till jobbet!

Efter några gråa och svala dagar såg jag att det skulle bli en fin dag idag. Eller ja, tillräckligt varmt för att cykla med två-åringen i vagnen och solsken dessutom, det räcker. Packade således det mesta kvällen innan och försökte fundera ut vad allt som jag egentligen behöver med på morgonen, eftersom det är flera månader sen jag cyklade via dagis till jobbet senast.


Som tur har jag möjlighet att duscha på jobbet. Det blir i sig inte alls någon lång sträcka att cykla, men det är inte med helt lätta ben jag trampar den sträckan. Barnet väger, cykelvagnen väger, och nu skulle jag dessutom ha med dator och byteskläder. Allt rymdes bra med ändå, tack vare förvaringsväskan bak på vagnen.


Men tusan så trevligt det är (förutom gatudammet för tillfället) att sätta sig på sadeln och lyssna på fågelsång, känna solen i ansiktet och låta benen jobba. Inget grus knastrar längre under däcken, allt är bortsopat redan.


Som tur har jag en medgörlig passagerare som inte brukar ha något emot en cykeltur på morgonen. Kanske det är trevligare att sitta i vagnen än att sitta fastspänd i bilen. Det blir trots allt endast 15 minuter till dagis, och därifrån 5-10 minuter vidare till jobbet.


Jag kommer inte att cykla alla dagar. Det blir någon dag i veckan, eftersom jag har annat att beakta, som barnens hobbyn exempelvis. Men nu är jag alltså i gång, och det blir lättare när man vant sig vid rutinen. Jag tänker att jag ska cykla en omväg till jobbet ibland, då jag "har tid", vi får se hur det blir med den planen.

bottom of page