• Syster H

Mera snö och kall vind


Nu när dagarna sakta blir längre finns det ibland tid att hinna ut och cykla i dagsljus även på kvällen. Givetvis är lampan med, men det går i alla fall att inleda utan. De senaste två dagarnas snöfall gjorde att min cykling idag blev rätt planlös. Startade genom äppellunden, men konstaterade fort att där har det ännu inte gått tillräckligt med fotgängare, det var på tok för mjukt för min cykel.

Tog mig en tur ut på isen istället. Hittade en plogad väg som verkade gå ut mot Nagelskär. Har hört att det finns bra stigar på Bengtskäret och tänkte försöka ta mig dit. Tyvärr gick den plogade vägen endast en bit ut. När jag svängde märkte jag även att det var ordentlig motvind tillbaka, så kanske lika bra att jag inte fortsatte längre ut, hade kunnat bli riktigt jobbigt på tillbaka vägen.

Stog en stund och njöt av solnedgången innan jag cyklade tillbaka mot Gerby hamn. Tänkte cykla den vanliga rundan istället, men även här var stigarna antingen väldigt mjuka eller helt oupptrampade. Det blev att cykla en del cykelväg och sandväg istället. Gjorde ett sista stigcyklingsförsök längs stigen mot en liten sjö som heter Viken, och i skogen gick det bra, men över en gammal igenväxt åker blev det igen både mjukt och mycket snö.

Det går inte alltid riktigt som planerat, den här gången inte alls. Men sist och slutligen ett för dagen lämpligt pass. Och vad är väl bättre än att få njuta av solnedgången över isen som avslut på en lite stressig dag på jobbet.

#vintercykling #SysterH

4 visningar
RSS Feed
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

©2018 BY CYKELSYSTRAR.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now